За Блога

Най-добрите филми Ви чакат, за да ги гледате. За да разберете кои са те, четете тук и бъдете информирани !

Не пропускай новите филми

Въведете email за най-интересното:

неделя, август 30, 2009

Dorian Gray ( 2009 )



Световна премиера: 09/09/2009
Жанр: Драма / Ужаси

Режисьор: Оливър Паркър
Сценарист: Тоби Финлей
Участват: Бен Чаплин, Колин Фирт, Рейчъл Хърд-Ууд, Емилиа Фокс, Бен Барнс, Ребека Хол, Фиона Шау


Трейлър

Сюжет

Филмът се основава на класическата новела написана от Оскар Уайлд - "Портретът на Дориан Грей". Той разказва история за поразително чаровен и красив млад мъж на име Дориан ( Бен Барнс- "Хрониките на Нарния" ).

Той пристига в Лондон през Викторианския период и бива въвлечен в социалния живот, който представлява една вихрушка. Причината да попадне в този водовъртеж е харизматичната фигура на Хенри Уотън ( Колин Фирт - "MAMMA MIA!" ). Той въвежда Дориан в хедонистичните удоволствия на големия град. Случва се така, че бива нарисуван негов портрет. И когато картината бива изложена на обществено достояние, той прави облог. Дориан би дал всичко, би заложилвсичко само и само да остане такъв, какъвто е и на портрета си - да не остарява, да живее вечно. Уви, той е готов да залои дри и душата си, за да постигне това, което иска.

"Дориан Грей" изучава разрушителната сила на красотата, слепотата в преследване на удоволствията и мракът, който е резултат от всичко това накрая.
Първия Български Бутон за споделяне Stumble Upon Toolbar

3 коментара:

Unknown каза...

Г-жо (Г-це) Гетова, Вие се изтрили коментара ми, но сте поправили и текста. Наистина така звучи по-добре ,а и вярно с литературната истина.
Лек ден Ви желая

Вал Гетова каза...

Целта на коментарите е да правят по-полезно и вярно съдържанието в блога. Вие читателите също имате огромен принос за това и съм ви благодарна.... госпожица :) Мерси и на вас лек ден !

Анонимен каза...

Мисля,че филмът ще е супер, но като гледам, при нас едва ли ще се пусне по кината.Книгата е невероятна!Ако знате откъде мога да го намеря,или дали ще се пуска ми пишете на desunkata@abv.bg