За Блога

Най-добрите филми Ви чакат, за да ги гледате. За да разберете кои са те, четете тук и бъдете информирани !

Не пропускай новите филми

Въведете email за най-интересното:

събота, септември 05, 2009

Capitalism: A Love Story (2009)


Световна премиера: 02/10/2009
Жанр: Документален

Сценарист: Майкъл Мур
Режисьор: Майкъл Мур

Трейлър

Сюжет

Филмът на Майкъл Мур "Capitalism: A Love Story" се отличава доста още преди да е излязъл. Въпреки спецификата на жанра си - документален, той заинтригува голяма част от хората. Причина за това може да е дори финансовата криза, но въпреки всичко трябва да признаем и прекрасния замисъл на режисьора.

Този филм изследва ужасяващото влияние на корпорациите и тяхната доминираща роля върху ежедневния живот на америкнците (а по подразбиране и на целия останал свят). Този път обаче виновникът е много по-голям от Дженерал Моторс, а сцената на престъплението много по-обширна от Флинт, Мичигън. От Централна Америка през Белият дом във Вашингтон, до глобалния финансов епицентър в Манхатън, Майкъл Мур навлиза в една нова неизслевана територия. "Capitalism: A Love Story" е примес от хумор и критицизъм, той изследва въпрос табу : Каква е цената, която Америка плаща заради любовта си към капитализма?

Преди години тази любов изглежда изключително невинна. Сега обаче Американската мечта се е превърнаlа по-скоро в кошмар за семействата, които плащат цената с работните си места и работат, която вършат, с техните домове и спестявания. Майкъл Мур ни завежда в домовете на обикновените хора, чиито живот е преобърнат буквално надолу с главата. Отговорите и обясненията той търси във Вашингтон DC. Това, което открива обаче са типичните симптоми на любовна афера, която е излязла извън контрол : лъжи, обиди, измами ... и 14 000 работни места, които биват изгубени всеки ден.

"Capitalism: A Love Story" е едновременно кулминацията на предишните работи на Майкъл Мур и поглед към това какво по-обещаващо бъдеще може да имаме. Ултиматумът, който режисьорът си е поставил е да даде отговор на въпроса, поставен в знаменитата му филмова кариера - Кои сме ние и защо се държим по начина , по който се държим ?

Първия Български Бутон за споделяне Stumble Upon Toolbar