За Блога

Най-добрите филми Ви чакат, за да ги гледате. За да разберете кои са те, четете тук и бъдете информирани !

Не пропускай новите филми

Въведете email за най-интересното:

вторник, август 25, 2009

Avatar ( 2009 )

Световна премиера: 18/12/2009
Жанр: Екшън / Фантастика

Режисьор:
Джеймс Камерън
Сценарист: Джеймс Камерън
Участват: Мишел Родригез, Уес Стъди, Сам Уортингтън, Джовани Рибизи, Сигорни Уивър, Зоуи Салдана, Лаз Алонсо, Стифън Ланг, Джоел Дейвид Мур, ССХ Паундър, Питър Менса, Мат Жералд


Трейлър

Сюжет

"Филм, който ще смае и разтърси света !" , Стивън Спилбърг

Достатъчно силни и описателни са думите на режисьора, за да ни очертаят бегла представа за самия филм.

Главният герой Джейк Съли (Сам Уортингтън) е бивш морски пехотинец, който бива ранен в битка за Земята и се парализира от кръста надолу. Джейк е избран участва в проекта Аватар, който ще го върне отново на крака и ще го накара да проходи. Джейк отпатува до Пандора - извънземна луна, покрита с джунгли и пълна с невероятни създания и форми на живот. Някои от тях красиви, други плашещи. Пандора е дом и на Нави - съзнателна хуманоидна раса, която е считана от хората за примитивна. Въпреки това те са много по развити физически от човешката раса. Те са високи по 3 метра, с опашки и блестяща синя кожа. Нави живеят в хармония с техния девствен свят.

Когато обаче хората навлиза дълбоко в недрата на горите на Пандора в търсене на ценни минерали, бойните умения на Нави се пробуждат , за да защитят оцеляването си и планетата си от натрапниците. Джейк бива въвлечен в това нашествие несъзнателно. Всъщност Нажи са създания, генетично създадени от хората - хибриди. Понеже хората не са можели да дишат въздуха на Пандора, те създават Нави и ги наричат Аватари.

Аватарите са живи, дишащи тела, които обаче са контролирани от хора - драйвери, връзката се осъществява чрез технология, която свързва ума на човека с тялото на Аватара. На Пандора чрез Аватара си Джейк отново може да е пълноценен и истински - може да ходи. Той е изпратен дълбоко в нейните джунгли, където се наслаждава както на прелестите, така и на опасностите й. Там той среща млада женска Нави - Нейтири, чиято красота може да се сравнява единствено с жестокостта й в битка. С времето Джейк успява да се интегрира в клана на Нейтири и постепенно се влюбва в нея. Така Джейк се озовава на кръстопът между военните сили на Земята и Нави, които го притискат да избере страна в битката която ще реши съдбата на целия свят.

Звучи наистина впечатляващо !
Първия Български Бутон за споделяне Stumble Upon Toolbar

6 коментара:

Анонимен каза...

Това ще е филма на 2009 г. !!

Анонимен каза...

Filma e ubiistven! Unikalen!

Unknown каза...

Филмът е страхотен, обаче представянето горе е отвратително.

Анонимен каза...

AVATAR velik film....

Анонимен каза...

Благодаря за един интересен блог

Online tv каза...

Обикновенна любовна история, но съчетана със страхотни визуални ефекти. Съжалявам, че не го гледах на кино