За Блога

Най-добрите филми Ви чакат, за да ги гледате. За да разберете кои са те, четете тук и бъдете информирани !

Не пропускай новите филми

Въведете email за най-интересното:

вторник, януари 27, 2009

Coraline (2009) | Коралин (2009)

Световна премиера: 06/02/2009
Жанр: Анимация / Фантастика / Ужаси

Режисьор: Хенри Селик
Участват: Дакота Фанинг, Ян МакШане, Тери Хетчер, Кейт Дейвид, Дженифър Сандърс, Доун Френч, Джон Хогман




Трейлър



Сюжет

Корълин Джоунс е 11 - годишно изключително любопитно момиченце, чийто дух е невъобразимо приключенски за годините й. Тя и нейните родители току що са се преместили от Мичигън в Орегон. Приятелите й липсват ужасно много, а родителите й нямат време за нея заради новите си работи. Всичкп това кара малката Каролин да търси различни приключения в новата си обкръжаваща среда. За нея се залепя леко натрапчиво момче почти на нейната възраст, което все пак си смили че са станали приятели - Уиби Ловът. Тя се среща и със стасрите си съседи - ексцентрична британска актриса ( мис Спинк ) и още по-ексцентричния руснак - мистър Бобински. След тези срещи Каролин започва сериозно да се съмнява в това, че ще намери нещо вълнуващо, но уви, то се случва. Тя открива тайна врата в къщата. Следвайки тунела и преминавайки от другата страна тя открива едно друго място - паралелен свят , в който разкрива и свой алтернативен живот. На пръв поглед този друг свят и живот е доста сходен с реалния й, но може би малко по-добър.Всички в къщата се отнасят по-мило и приятно с нея, дори майка й и обръща достатъчно внимание. в този живот Каролин е центърът на вниманието и изпреварва дори мистериозната черна котка. Всичко това кара малкото момиче да се замисля , че това е мястото към което наистина принадлежи. Но в един момент всичко се променя и става опасно и страшно. Другата й майка започва всякак да я задържи в този паралелен свят. Тогава Каролин събира цялата си смелост, сили, находчивост и решителност, за да се върне вкъщи и да защити семейството си.
Това е една чудновата детска приказка на ужастите. Филмът е създаден по едноименната книга и е способен да вдъхнови малки и големи. Разкошната история съм я слушала от сестра ми преди година - две...но чак сега двете заедно открихме , че е създаден и филм по нея, което ни зарадва адски много и лично препоръчваме да не пропускате пропълзяването от единия свят в другия :) Приятно гледане ! :)

Първия Български Бутон за споделяне Stumble Upon Toolbar

3 коментара:

Анонимен каза...

Книгата е много хубава, дано и филмът е добър. Обаче защо почти навсякъде в сюжета е написано Каролин с изключение на началното изречение? Тя нали е Коралин.

Вал Гетова каза...

Aми всъщност моя грешка, определено си е Коралин... може би просто е било по-особено името и съм се заблудила, благодаря за поправката :) Аз също се надявам да е толкова добро, но съдейки по трейлъра... очаква се :) Приятно гледане !

Анонимен каза...

Момичето не се казва нито Каролин нито Коралин тя се казва Коралайн. Филмчето е жестоко, много ми харесва. =] Desi