За Блога

Най-добрите филми Ви чакат, за да ги гледате. За да разберете кои са те, четете тук и бъдете информирани !

Не пропускай новите филми

Въведете email за най-интересното:

четвъртък, февруари 19, 2009

The Curious Case of Benjamin Button (2008)

Жанр: Драма / Мистерия / Фантастика / Романс

Режисьор: Давид Финчър
Сценарист: Ерик Рот
Участват: Брад Пит, Кейт Бланшет, Тилда Суинтън, Джулия Ормънд, Ели Фанинг, Елиас Котеас, Джейсан Флеминг





Трейлър





Сюжет

"Роден съм при необичайни обстоятелства". Знам че повечето от вас вече са се насладили на този шедьовър. Все пак вече е номиниран за 13 Оскара, което никак не е малко, а и според мен ще вземе поне 7 от тях. Със сигурност е и най-сериозния претендент за филм на годината ( 2008 ). Успях да се докосна до магията на тази необичайна история и тя ме остави без дъх близо 3 часа! Не бях гледала изключително отдавна смислен, интригуващ и наистина добър филм, ако и с вас е така просто ви го препоръчвам ! А относно историята, ако все още не знаете за какво става въпрос, ще ви издам все пак малко :
С тези начални думи ("Роден съм при необичайни обстоятелства") започва самия филм, адаптиран по историята на Ф.Скот Фитджералд, разказваща за един мъж, който се ражда с тялото на 80 годишен старец и остарява наобратно - с годините тялото му става все по-младо. Той е като всеки един от нас - не може да влияе нито да спре времето. Ние проследяваме историята му, която започва в Ню Орлиънс с края на Първата Световна война през 1918г. и достига чак до 21ви век. Неговото пътуване е също толкова необичайно , колкото може да бъде един нормален човешки живот, изпълнен с различни преопиятствия, случайности и срещи. Режисиран от Дейвид Финчър, с участието на Брад Пит и Кейт Бланшет го превръщат в невероятно касов филм.
Не може да се опише просто с думи, трябва да се гледа :) Бенджамин Бътън е история за един необичаен мъж, за хората които среща и местата, които разкрива по пътя си, за любовта, която открива, радостта от живота и скръбта от смъртта и за всичко онова, което проследява човешкия живот...
Приятно гледане ! :)
Първия Български Бутон за споделяне Stumble Upon Toolbar

1 коментара:

Вал Гетова каза...

Сега не ви ли се иска след акъто сте го гледали да разберете какво става ако часовника върви назад? ... хахах