За Блога

Най-добрите филми Ви чакат, за да ги гледате. За да разберете кои са те, четете тук и бъдете информирани !

Не пропускай новите филми

Въведете email за най-интересното:

четвъртък, септември 04, 2008

Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009)

Световна премиера: 17/07/2009
Жанр: Приключенски / Драма

Режисьор: Дейвид Ятес
Сценарист: Стив Клоувс
Участват: Даниъл Радклиф, Рупърт Гринт, Ема Уотсън, Джули Уолтърс, Бони Райт, Хелена Бонъм Картър, Алан Рикман


Трейлър

Галерия


Сюжет
В началото на шестата година на Хари Потър в Хогуортс той открива мистериозна книга, на която пише "тази книга принадлежи на Нечистокръвния принц" и научава повече за тъмното минало на Лорд Волдемор.
Волдемор затяга все повече желязната си хватка едновременно върху мъгълите и магьосническия свят, така Хогуортс вече не е онова спокойно и безопасно място, което е било преди.Хари дори подозира, че опасността се намира в самия замък на училището, но Дъмбълдор е по-решен от всякога да подготви Хари за крайната битка, която той самия знае, че наближава и то много скоро.Заедно те работят , за да открият тайния ключ към разбиването на защитата на Волдемор. За тази цел Дъмбълдор привиква на помощ своя стар приятел и колега, нищо неподозиращия веселяк професор Хорас Слагхорн, чиито вярвания носят със себе си съдбоносна информация.
Междувременно учениците са подложени на атака от много различен противник - яростните тийнейджърски хормони. Хари открива, че все повече и повече се увлича от Джини, но това се случва и с Дийн Томас. От друга страна Лавендър Браун е решила, че Рон е единствения за нея, единствено тя не брои шоколадчетата на Ромилда Ван.И ето, стигаме до Хърмаяни изгаряща от ревност, но решена да не показва чувствата си.Докато любовните истории разцъфтяват един от учениците стои настрана. Въпреки всичко той е решен да се прослави, дори ако трябва да е с тъмната си страна.
Любовта се носи във въздуха, но трагедията е надвиснала над Хогуортс и училището никога няма да е същото отново.
Малко повече подробности около сюжета... с наближаването на премиерата, дерзайте :)!


Първия Български Бутон за споделяне Stumble Upon Toolbar